Hanna Kull

Hanna Kull (1991) är en av årets glada Eric Sahlström-stipendiater. Hon är uppväxt med folkmusik och folkdans och berättar att hon har dansat sedan hon var två år!

Vid midsommar år 2000 höll hon en fiol i sin hand första gången och sedan dess har spelandet tagit överhand. Hanna spelar även nyckelharpa och gitarr. I framtiden hoppas hon kunna studera till folkmusiklärare.

Nu efter studenten vill hon ha ett år fyllt av musik och lärande och hoppas på att komma in på den ettåriga fiolutbildningen på Eric Sahlström Institutet i Tobo. Som ett eget projektarbete i trean på gymnasiet spelade Hanna in en CD med folkmusiktrion Valurei. De har gjort allt från grunden; övat, spelat in i egen studio, mixat, jobbat med texthäfte/omslag, och snart är CDn klar.

Hanna har höga förväntningar på Ekebyholmskursen och ser fram emot att lära känna nya människor med samma intresse.

"Konserterna med kända folkmusiker på kvällarna kommer nog att bli väldigt inspirerande. Och det är väldigt kul att man får med sig så mycket av kursen eftersom det är både enskild undervisning varje dag och i grupp, så man får möjlighet att spela och utvecklas så mycket som möjligt."


Denna text skrevs och publicerades i samband med att Hanna mottog Eric Sahlström-stipendiet 2010.

Tillbaka