Jubileumsdagarna den 24-25 augusti 2012

Jubileumsdagarna i Tobo och Uppsala, 24-25 augusti 2012

Ladda ner en pdf för hela jubileumsprogrammet här.

Eric Sahlström föddes den 24 augusti 1912 och skulle ha fyllt 100 år 2012. Det firade vi med två storslagna jubileumsdagar den 24-25 augusti i Tobo och i Uppsala. Mer info om de olika programpunkterna ser du under flikarna till höger!

Den 24 augusti (Tobo) firades Eric Sahlström på Sveriges nationella centrum för folkmusik och dans i Tobo, Eric Sahlström Institutet. Det gamla jaktslottet sjöd av dans och musik under fredagskvällen!

Den 25 augusti (Uppsala) firades Eric Sahlström på olika platser i Uppsala. På förmiddagen invigdes en utställning om Eric Sahlström på Upplandsmuseet och mitt på dagen hyllades Eric Sahlström genom det stora spelmanståg, som startade vid Upplandsmusset och gick vidare ner till Centralstationen. På Uppsala Konsert & Kongress firade vi Eric Sahlström hela dagen och natten! Ett fullspäckat program presenterades i konserthuset med seminarium, konserten I Erics kök, filmvisningar, workshops, spelmansstuga, utställning och en stor jubileumsgala Till Erics minne. Kvällen och natten avslutades med en sommarkonsert & dans med Benny Anderssons Orkester.

Videohälsningar från nyckelharpsspelare i hela världen!

På Uppsala Konsert & Kongress kommer du att kunna lyssna på videohälsningar från nyckelharpsspelare runt om i världen! Lyssna på Bronwyn Bird, Boston, USA och Michiko Honda, Nara, Japan.