Material

Nedanstående material kan beställas genom Eric Sahlströms Minnesfond

I minnesfonden tar vi fram material i form av noter, CD-skivor, böcker etc. Nedan kan du läsa mer om våra olika utgåvor. De går bra att beställa här på vår webbsida.

Fyll i formuläret/ordern i undermenyn, så skickar vi en faktura till dig. Kostnad för frakt tillkommer. När betalningen inkommit skickar vi din beställning.

En del av vårt material säljs också på Eric Sahlström Institutet i Tobo och på Upplandsmuseet i Uppsala.

Smycke – nyckelharpa – förgyllt silver
Vackert hängsmycke i form av en kromatisk nyckelharpa i Eric Sahlström-modell, skapad av skulptören och spelmannen Ingvar Jörpeland. Förgyllt silver. Mått: 3,5 cm med hänge. Till guldsmycket medföljer ej någon kedja. Klicka på bilden för förstoring.

OBS – Vänligen, ange "guld" i din beställning, så att vi skickar dig rätt variant av smycket.
Pris: 600 SEK + frakt
Smycket säljs endast av Eric Sahlströms Minnesfond.
Smycke – nyckelharpa – patinerat silver
Vackert hängsmycke i form av en kromatisk nyckelharpa i Eric Sahlström-modell, skapad av skulptören och spelmannen Ingvar Jörpeland. Patinerat 925 sterling silver. Mått: 3,5 cm med hänge. Till smycket medföljer en ankarkedja i patinerat silver, längd 45 cm. Klicka på bilden för förstoring.

OBS – Vänligen, ange "patinerat silver" i din beställning, så att vi skickar dig rätt variant av smycket.
Pris: 600 SEK + frakt
Smycket säljs endast av Eric Sahlströms Minnesfond.
Smycke – nyckelharpa –  silver
Vackert hängsmycke i form av en kromatisk nyckelharpa i Eric Sahlström-modell, skapad av skulptören och spelmannen Ingvar Jörpeland. 925 sterling silver. Mått: 3,5 cm med hänge. Till smycket medföljer en ankarkedja i silver, längd 45 cm.
Klicka på bilden för förstoring.

OBS – Vänligen, ange "silver" i din beställning, så att vi skickar dig rätt variant av smycket.
Pris: 600 SEK + frakt
Smycket säljs endast av Eric Sahlströms Minnesfond.
DVD
En uppländsk storspelman – Eric Sahlström 100 år
I samband med det stora jubileumsfirandet 2012 producerade Upplandsmuseet, i samarbete med Eric Sahlströms minnesfond och familjen Sahlström, en utställning om Eric Sahlströms liv. Denna DVD är en filmdokumentation av utställningen där Gunnar Ahlbäck och Eric Sahlströms barn Sigurd Sahlström och Sonia Sahlström samtalar om Eric och guidar oss runt i utställningens olika delar. Här får vi möta musiken, nyckelharpstillverkningen, turnéerna men också livet med Anna och barnen hemma i Göksby. På DVDn finns ett bonusspår där Sigurd och Sonia Sahlström spelar låtar i Sahlströmtradition och berättar mer om sin far, Eric Sahlström.

Pris: 150 SEK

Två DVD-skivor från jubileumsdagarna 24-25 augusti 2012!

Filminspelningar gjordes vid två av 100-årsfirandets höjdpunkter, konserten I Erics kök och Jubileumsgalan – Till Erics minne. De finns fr o m juni 2013 att köpa som två olika DVD-filmer.


DVD I Erics kök
Välkomna in i en fullsatt sal B på Uppsala Konsert & Kongress! Här bjuds på en oförglömlig konsert där spelmanskollegor, vänner och barnen Sonia och Sigurd Sahlström bjuder på låtar och berättelser som alla anknyter till Eric Sahlström och hans musik. Konserten som var en del av jubileumsfirandet den 25 augusti 2012 leds av Ditte Andersson och Leif Alpsjö. Kaffe och bullar serveras till kökets gäster och stämningen är gemytlig – precis så som det var hemma hos Eric och Anna i Göksby.

Pris: 150 SEK

DVD Jubileumsgalan – Till Erics minne

En av jubileets höjdpunkter var jubileumsgalan på Uppsala Konsert & Kongress den 25 augusti 2012. Den filmades och kan nu återupplevas genom denna DVD. Välkomna in till en storslagen galakonsert där Eric Sahlströms betydelse för den svenska folkmusiken och för nyckelharpan som instrument hyllas av de främsta företrädarna på dagens nyckelharpsscen. Galan leds av Mark Levengood.

Pris: 150 SEK

Solo-CD med Eric Sahlström!

En helt unik inspelning med Eric Sahlström där han bjuder på en oförglömlig konsertkväll. Elva av Erics egna kompositioner finns med på CDn + andra pärlor som Byss-Calles Byggnan och Storsvarten.

Pris: 150 SEK

Boken om Eric Sahlström

En mycket läsvärd bok som ger ett fint porträtt av storspelmannen Eric Sahlström. Redaktör av boken är Gunnar Ahlbäck och de som har författat bokens olika kapitel är familjen, vänner och spelkamrater.

Pris: 250 SEK

CD Eric & Lasse

En live-inspelning med Eric Sahlström och Leonard "Viksta-Lasse" Larsson, två av 1900-talets folkmusikgiganter. Konsert gavs på Uplands nation i Uppsala 1968 och duon bjuder på 13 låtar som varvas med spontant prat och publikens ovationer. Spelglädjen är på topp och stämningen smittar garanterat av sig!

Pris: 150 SEK

CD Eric & Gösta

En live-inspelning som gjordes 1981 vid en liten konsert som Täby Hembygdsförening anordnade i samband med ett jubileumsfirande och utställning. På denna CD spelar Eric Sahlström tillsammans med sin spelkamrat Gösta Sandström. Här upplever man konserten i sin helhet, med låtpresentationer, skämt och applåder. Det är 30 låtar varav några Eric sällan spelade i offentliga sammanhang.

Pris: 150 SEK

Notsamling

43 nedteckningar av Erics kompositioner och låtar i tradition efter far och farfar.

Pris: 250 SEK

Spelmanslåtar från Leufstabruk

Faksimilutgåva av de Spelmanslåtar friherre De Geer lät teckna upp mellan 1915 och 1917. Handskrifter med mycket värdefullt material i tre band innehållande sammanlagt 430 låtar.

Pris: 250 SEK per band eller alla tre banden för 600 SEK

Folder om nyckelharpan

Eric Sahlström Minnesfond har tagit fram en folder för att översiktligt beskriva nyckelharpan som instrument. En nytryckt upplaga överlämnades till Eric Sahlström Institutet i samband med 10-års-jubiléet i maj 2008.

Ladda ned foldern här.