Workshop – Prova på att dansa polska med Andreas Berchtold!


Andreas Berchtold
Polska är passion, lekfullhet, flow och sensualitet. Och du är uppbjuden! Naturligtvis till livemusik, som det ska vara när det bjuds till dans.

Polskan är en pardans som finns i många varianter i vårt långa land. Du får prova på grundstegen, så att du klarar dig runt på dansgolvet under hela helgens firande. Du får de bästa förutsättningarna – läraren Andreas Berchtold är till vardags pedagog och utbildningsledare på Eric Sahlström Institutets yrkeshögskoleutbildning i folkdans.

Andreas är en av Sveriges mest renommerade pedagoger och framstående även på scenen och/eller som koreograf, med produktioner som RESiDANS-projektets Polskans historia i Sverige, Three style fusion, Linneaus Väsen och Sinkelipass dans, i sitt bagage. Andreas är även lärare och kursledare på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Dina fötter är i trygga händer.


Josefina Paulsson
Datum: Lördagen den 25 augusti
Workshop 1: 13.00–13.45
Workshop 2: 14.00–14.45
Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Sal C

Fri entré

Dansspelman till denna polske-workshop är Josefina Paulsson. Hon har efter den ettåriga folkmusikutbildningen på  Eric Sahlström Institutet studerat vidare på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Josefina framträder i olika sammanhang och konstellationer, bl a med den västmanländska trion Folke Emma & Josefina och Trio Schedin.

Med reservation för ev. ändringar

Här dansar Andreas Berchtold med Linneusdansarna, en scenisk föreställning som skapades i samband med Linnéjubiléet i Uppsala 2007. Väsen spelar en polska som Gabriel Höök komponerade 1738 och tillägnade sin svåger Carl von Linné, "Carl Linnæus polones".

Petra Eriksson och Håkan Vejvi dansar slängpolska på Eric Sahlström Institutet!
Nyckelharpa: Emilia Amper